Reacties

Verhalen van klanten

Ik kwam halverwege groep 6 bij meester Wilco voor rekenen. Ik ben tot en met groep 8 bij De PLEC geweest. Ik kreeg goede tips die ik op school kon gebruiken. Dat was heel fijn. Later hielp hij mij ook met begrijpend lezen. De spelletjes die we hierbij deden hielpen mij heel goed. Het was er vaak gezellig en meester Wilco maakte vaak grapjes!

een tevreden nèt-brugklasser

Onze zoon liep tegen veel dingen aan toen hij in groep 8 kwam, waardoor hij geen succeservaringen meer had. Zijn zelfvertrouwen zakte enorm! We zijn toen in gesprek gegaan met Wilco en hij is daar in november 2019 gestart.
Hij heeft Matrix-coaching gehad over o.a. vervelende gedachten en gevoelens, hoe hiermee om te gaan en het ‘opruimen’ van zijn hoofd, waardoor hij beter kan focussen. Dit was erg helpend voor hem.
Ook heeft Wilco hem begeleid in begrijpend lezen, woordenschat en rekenen. Hij kreeg steeds meer vertrouwen in zijn kunnen.Zo ervaarde hij weer succesmomenten en je zag hem daardoor weer groeien! Hij is nu ‘klaar’ om naar het voortgezet onderwijs te gaan!

Twee tevreden ouders van een (bijna) brugklasser

Ik ben een 3 Havo leerling die altijd al moeite gehad heeft met wiskunde. Vanaf de kerstvakantie heb ik bijles gekregen van Wilco. Ik ben van vieren en vijven naar dikke zevens gegaan. Het was altijd gezellig en ik kreeg op een leuke manier les.

een tevreden havo-leerling

Ik heb op de basisschool moeite gehad met rekenen. Daarom ben ik naar Wilco gegaan. Ik heb veel geleerd van Wilco. Over een paar maandjes ga ik naar de middelbare school. Wilco heeft mij op weg geholpen zodat ik weer zonder moeite met rekenen verder kan. Dankjewel.

Een tevreden leerling uit groep 8

Ik ben bij meester Wilco geweest nadat ik mijn Gymnasium-advies had gekregen. Alle vakken gingen heel goed behalve spelling. Spelling is wel belangrijk voor het voortgezet onderwijs en vooral voor versterkt Engels en Latijn. Nu gaat het een stuk beter met de hulp van meester Wilco. Ik vind spellingsregels nu een stuk interessanter.

een gymnasiast in spé

Ik heb 3 jaar bij De PLEC gezeten. Het was heel leerzaam. Ik heb er veel geleerd. Meester Wilco kon super fijn uitleggen. Maar je kwam daar niet alleen om te leren, maar je moet je ook goed voelen. Meester Wilco zei altijd “Eerst goed in je vel, de rest komt later wel. Ik heb het daar heel fijn gehad. Bedankt.

een tevreden (bijna) brugklasser

Ik heb voor mijn loopbaanoriëntatie bij Wilco een kijkje in de praktijk mogen nemen. Wat me meteen opviel is dat Wilco de kinderen op hun gemak stelt. De begeleiding begint met een praatje onder het genot van een glaasje ranja met een koekje. De kinderen krijgen de ruimte om zelf te beslissen en goed na te denken (autonomie). Wilco is een enthousiaste en bevlogen begeleider die rust uitstraalt op de kinderen (en volwassenen).

leerkracht die zich oriënteert op zijn loopbaan

Op de basisschool had ik veel moeite met rekenen. Toen zijn mijn ouders naar meester Wilco gegaan. Ik vond het fijn en heb van hem bijles gehad. Het was echt superleuk en fijn. Altijd als ik daar kwam, stond er al een glas drinken klaar en mocht ik zelf een koekje uitzoeken. Ik kreeg een uur bijles. Na een half uur deden we een spelletje en daarna gingen we vlot weer door. Ik zit nu in de brugklas. Ik haal hele goede cijfers met wiskunde en rekenen. Allemaal zevens en achten. Ik ben er heel blij mee. Ik begrijp het nu ook veel meer dan eerst. Heel erg bedankt meester Wilco.

een meisje dat rekenen nu lèuk vindt!

Twee jaar geleden kwam ik bij de PLEC in groep 6. Ik had namelijk hulp bij spelling, woordenschat en begrijpend lezen nodig. Door Wilco’s hulp ben ik een stuk vooruit gegaan en heb ik nu het niveau dat ik wil. Verder waren de lessen leerzaam en gezellig.

een tevreden bijna-brugklasser

Onze dochter heeft enkele maanden begeleiding gehad vanuit De PLEC. We merken dat ze, behalve met rekenen, ook als persoon is gegroeid, met name in het vertrouwen dat ze het gewoon kan!

twee tevreden ouders van een leerling uit groep 8

Onze zoon is het afgelopen jaar in groep 8 door Wilco begeleid. Vanaf het allereerste gesprek hadden wij als ouders direct het goede gevoel. In dit gesprek konden wij aangeven waar wat ons betreft de verbeterpunten lagen. Daarnaast heeft Wilco ook contact gezocht met de school om samen met de lerares een plan van aanpak te maken. Wij zijn steeds keurig op de hoogte gehouden van de voortgang. Dit gebeurde middels mail en persoonlijke gesprekken. Hij is gedurende een jaar 1 tot 2 maal per week naar Wilco geweest. Nooit met tegenzin. Hij vond het altijd leuk om samen met Wilco te werken en ook op zijn tijd een spelletje (wel met een idee) te spelen. Wij zagen hem op meerdere vlakken groeien en niet alleen op school. Onze zoon gaat vanaf dit jaar naar het voortgezet onderwijs.

twee tevreden ouders

Ik heb veel aan de begeleiding van Wilco gehad. Hij heeft mij veel inzichten gegeven in mijn eigen handelen en hoe ik met bepaalde situaties om kan gaan. Ik heb veel praktische tips gekregen die ik in kan zetten in mijn onderwijspraktijk. De begeleiding van Wilco heeft mij veel kennis gegeven en het heeft mij laten groeien als aankomend leerkracht en als WPO student. Ik ben zeer tevreden over de begeleiding van Wilco en ik zou het zeker aanraden.

een tevreden Pabo-student

In  groep 8 ben ik bij Wilco geweest voor mijn bijles rekenen omdat ik dat lastig vond. En graag extra hulp wilde zodat het op de middelbare school wat beter zou gaan. Ik heb heeeeeeel veel aan de bijles gehad waardoor ik er nu veel beter in ben geworden. Wilco is een fijne meester en  legt het duidelijk en rustig uit, verder deden we vaak een spelletje tussendoor. Dat was fijn. Wilco is een topper!

een tevreden (bijna) brugklasser

Het afgelopen jaar heb ik begeleiding gehad van Wilco omdat ik niet goed voor mezelf kon opkomen. Ik heb geleerd om voor mezelf op te komen en mijn mening te uiten. We deden spelletjes. In het begin gewone, zoals yahtzee en kwartet. Later ook spelletjes om meer voor mezelf op te komen, zoals het Kikker-be-cool spel. Het was fijn om daar te zijn en nu kan ik beter voor mezelf opkomen.

 

een 10-jarige jongen

Sedert een aantal maanden begeleidt Wilco onze zoon van 11 uit groep 8. Wij zijn twee jaar geleden verhuisd en dat heeft zijn impact gehad. Een andere lagere school met andere leermethodieken en wij waren met name bezig om hem in Twello te laten integreren. Dit heeft geresulteerd in een taalachterstand, die zich met name uit bij spelling en begrijpend lezen. De persoonlijke aanpak van Wilco met een afwisselende en speelse aanpak werkt! Naast de aandacht voor hem is de terugkoppeling naar ons als ouders ook persoonlijk en zeer volledig, hetgeen erg prettig is!

ouders van een leerling uit groep 8

Zoekend naar een betere balans tussen werk en privé kwam ik bij De PLEC terecht. Door de juiste vragen te stellen, wist Wilco mij uit te dagen en kwamen we tot een heldere probleemstelling: Hoe kan ik meer afbakenen in tijd en strijd? Ik probeer de tijd die ik aan school besteed nu meer te beperken en realiseer me dat ik niet te veel energie moet steken in zaken waar ik geen invloed op heb. Mijn prioriteit ligt bij de groep kinderen die ik onder mijn hoede heb. Wilco heeft me laten kennismaken met de cirkel van invloed en de cirkel van betrokkenheid. Met deze hulpmiddelen werden de zaken waar ik tegenaan liep, inzichtelijker. Ik gebruik ze nog steeds. Ze helpen me bij het behouden van mijn balans. Omdat Wilco zelf jarenlang hetzelfde werk heeft gedaan als wat ik doe, leerkracht in het basisonderwijs, is het voor hem niet moeilijk zich in te leven in mijn situatie. Dat praat makkelijker! Verder heb ik als heel positief ervaren dat Wilco heldere samenvattingen geeft van de gesprekken. Ook dat werkt soms als eye-opener! Na enkele gesprekken merk ik dat ik verder kan om mijn probleem zélf aan te pakken!

Een tevreden leerkracht van groep 7

Sinds enkele maanden wordt onze zoon (groep 4) op school begeleid door Wilco Harleman gedurende een paar uur per week. Tijdens deze uren wordt gewerkt aan zijn ontwikkelpunten, te weten automatiseren en de fijne motoriek. Het helpt hem enorm. Hij gaat er met plezier naar toe en voelt zich erg op zijn gemak bij Wilco. Wat wij ook erg prettig vinden is de persoonlijke terugkoppeling naar ons als ouders. Als er iets leuks te vertellen is, krijgen we een mail van Wilco, soms zelfs met foto´s. Erg leuk en ook nog eens informatief. Daarnaast hebben we ook regelmatig een persoonlijk gesprek. Wij zijn erg tevreden!

ouders van een leerling met LGF (‘rugzakje’)

Onze ervaring over de begeleiding van Wilco van onze zoon (8 jaar) is zeer positief. We zijn erg tevreden over zijn begeleiding.
Vanaf de eerste afspraak kregen we het gevoel dat we te maken hadden met iemand die goed luistert naar onze vraag en zorg over ons kind, meteen goed in kaart kan brengen wat de hulpvraag is. Een man met veel ervaring. Wilco is duidelijk in zijn begeleiding, kijkt goed naar wat het kind nodig heeft en steekt er veel tijd en aandacht in. Communicatief is hij erg sterk! Hij neemt contact op met de school over de begeleiding van het kind en om af te stemmen op de leerstof. Tevens krijg je vaak verslag van hoe het is gegaan en of de begeleiding bijgesteld moet worden. Onze zoon is duidelijk vooruit gegaan!
We zijn Wilco erg dankbaar voor zijn begeleiding en we kunnen iedereen aanraden om naar De PLEC toe te gaan wanneer je kind extra hulp nodig heeft.

Een tevreden vader en moeder

Sinds 4 maanden gaat mijn zoon (groep 8) ongeveer 3x per maand naar de PLEC. Al vanaf het begin gaat hij er met veel plezier naar toe. Als ouder ervaar ik het contact met Wilco als erg prettig. Er wordt duidelijk en vlot gecommuniceerd. Tevens onderhoudt hij contacten met school, zowel met de intern begeleider als de leerkracht. Hierdoor zitten we allen op één lijn wat betreft de begeleiding en hulp die mijn zoon nodig heeft. Dit heeft als resultaat gehad dat in zo’n 4 maanden tijd zijn prestaties op school een heel stuk verbeterd zijn. Voorlopig gaan we nog door met de begeleiding vanuit de PLEC!

Een tevreden moeder