Wie ben ik?

Onderwijsbegeleider en -coach

Wilco HarlemanWilco HarlemanKnipsel k

Ruim 22 jaar heb ik in het basisonderwijs gewerkt als leerkracht in m.n. middenbouw- en bovenbouwgroepen. Naast mijn werk heb ik vanaf 2008 de studie “Mensgericht coachen” gevolgd aan de Academie voor Counselling en Coaching (ACC) Deze studie heb ik afgerond en ben vervolgens met De PLEC begonnen. Met de start van mijn bureau voor onderwijsbegeleiding- en coaching is voor mij heel veel “op z’n plec” gevallen.

 

‘Ik ben’ ‘Ik kan’ ‘Ik wil’ en ‘Ik doe’ zijn puzzelstukjes die een eenheid zijn gaan vormen. Het logo van het bedrijf symboliseert dit.

Ik lever graag een bijdrage aan het welzijn van anderen door hen gericht te begeleiden. Daarbij zijn voor mij gestructureerd werken en heldere communicatie van groot belang. Verder ben ik iemand die zegt wat hij doet en doet wat hij zegt; ik hou van openheid en eerlijkheid.

Naast de algemene opleiding tot coach en de gespecialiseerde opleiding tot schoolcoach, ben ik sinds november 2016 ook gecertificeerd Matrix-coach (zie matrixcoaching). Matrix-coaching is een gesprekstechniek waarbij ik mensen help hun volle hoofd op orde te krijgen of  leer om te gaan met vervelende gebeurtenissen uit het verleden of zaken uit de toekomst waar ze tegen op zien.